–Vi selger en livsstil i Røyrvik

I kampen om kandidatene bestemte fjellkommunen seg for å vise seg fram i all sin prakt. Resultatet ser du her.

Hvordan skal man som liten kommune skille seg ut nok til at man blir valgt som arbeidssted av kvalifiserte kandidater på jakt etter jobb?

Det var spørsmålet Maifrid Alsgård og flere i kommuneadministrasjonen i Røyrvik stilte seg våren 2024. De visste at antallet ledige stillinger i kommunen ville øke i løpet av sommeren, og erfaringen fra tidligere utlysninger var at det er hard kamp om å få tak i de kloke hodene.

–Spesielt tøft er det kanskje for oss som tilbyr noe utenfor de store byene. Det er jo på mange måter en livsstil vi selger. Det er ikke for alle å flytte hit til fjellkommunen, men vi som kjenner til kvalitetene her vet at Røyrvik har mye å by på. Dette ville vi få fram på en ny og spennende måte, sier Alsgård, som selv går av med pensjon som økonomisjef i disse dager.

Derfor bestemte kommuneadministrasjonen seg for å synliggjøre styrkene til kommunen.

–Lokalsamfunnet og de kommuneansatte stilte opp en maidag i strålende sol, sammen med kommunikasjonsselskapet  PKOM og en fotograf fra Camerat. Vi gikk i skogen, bada, grilla marshmallows i gapahuken, besøkte sykeheimen, skolen, barnehagen og viste fram litt av alt vi har i Røyrvik. Ordfører Kennet stilte i dress og ordførerkjede og smilte om kapp med sola. Igjen satt vi med et stort antall bilder som vi nå bruker i alle stillingsutlysninger, på hjemmesiden og ellers i markedsføring av kommunen vår. Dette gir oss et godt grunnlag i videre rekrutteringsprosesser og omdømmearbeid, smiler Alsgård.

Maifrid Alsgård, avtroppende økonomisjef i Røyrvik kommune tok profileringsgrep i kommunen.

Stillingsutlysningene har også blitt fornyet med blant annet denne teksten:
Vi er stolte av vårt varme lokalsamfunn og ildsjelene som skaper bolyst og blilyst. Fjellbygda byr på friluftsliv og en trygg oppvekst med hvilepuls. Her kan du leve i ditt eget tempo. Å jobbe i Røyrvik kan gi deg balanse mellom jobb og fritid. Du har fleksibel arbeidstid som gir deg muligheten til å utforske den vakre fjellbygda og bruke tida slik du selv ønsker. Det er korte avstander fra kommunehuset og til de fleste fritidsaktiviteter, og rushtid eksisterer ikke. Du kan leve i ditt eget tempo.

–Vi må bruke våre fortrinn. Hos oss slipper du unna storbyens ulemper. Vi vet at mange søker etter en roligere livsstil med frisk luft og mye fritid. Vi har også gratis barnehage med fortløpende opptak. Vi har mye å skilte med, sier hun.

Systematikk er viktig
– Ingen tvil om at mange små kommuner har utfordringer med å tiltrekke seg og beholde kompetansen de trenger. Det å ha fokus på hvordan rekruttere arbeidskraft er viktig for både kommuneorganisasjonene og privat næringsliv, og denne måten å tenke på kan være til inspirasjon for flere. Det er lurt å jobbe systematisk med omdømme og synlighet, og å fremheve hva området tilbyr i tillegg til spennende jobbmuligheter. Jeg er imponert over hvordan kommunen engasjerte folk både i og utenfor egen organisasjon for å få dette til, sier Eirik H. Iversen, daglig leder i Børgefjell utvikling.

Del: