Utvikler ny bakst og kaker

Hege Grøndal ved Røyrvik bakst og konditori bruker omstillingsmidler til å utvikle nye produkter.

Hege Grøndal ved Røyrvik bakst og konditori bruker omstillingsmidler til å utvikle nye produkter.

Duften av varm gjærbakst ligger tungt i lufta når du kommer inn døra til bakeriet. Bak disken står Hege og smiler.

–Velkommen hit. Hyggelig å se deg.

-Jeg er veldig takknemlig for den tilliten jeg har fått fra omstillingsprogrammet, sier Hege Grøndal ved Røyrvik bakst og konditori.

Disken bugner av wienerbrød, kanelboller, lunsjsalater, kjeks og kaker. Hege har lagd alt fra bunnen. Hun er utdannet kokk og konditor, og på dialekten merkes det at hun ikke er oppvokst i området.

–Det var den kjærligheten da vet du. Jeg søkte som budeie på en seter her for over tjuefem år siden. Det viste seg at gårdbrukeren var en likanes kar. Resten er historie, ler Hege.

Tok sjansen på bakeriet
Da gårdsdriften ble avviklet tok Hege for seks år siden sjansen på å blåse liv i gamle konditorkunster. Det har hun ikke angret på, og nå har bakeriet fått tildelt omstillingsmidler for å utvikle bedriften videre.

–Jeg er veldig takknemlig for den tilliten jeg har fått fra omstillingsprogrammet, sier Hege som er godt i gang med å sette planene ut i live.

–Jeg har vært på hospitering på bakeri i Drammen og Slemmestad hvor jeg fikk masse inspirasjon. Jeg er for eksempel i gang med å utvikle nye lunsjretter. Jeg bruker også noe av omstillingsmidlene til å lage brosjyrer, forteller hun.

Konditor Hege lager alt fra bunnen. Her lager hun gulrotkake som skal serveres til et arrangement.

Ønsker flere kunder
Målet er å utvide tilbudet og jobber mer med møtemat og selskap. Hege er tydelig på at hun bør ha flere kunder.

–Det er jo generelt litt for få mennesker her i regionen. Jeg har mange stamkunder, men jeg skulle gjerne hatt større kundegrunnlag. Jeg håper det kommer med omstillingsprogrammet. Folk må bare skjønne hvor fantastisk det er å bo i regionen, sier hun.

Trivelig plass
Det plinger i døra og Anne Guri og Per Johan Rørvik kommer inn. De har servert mat til ungene på skolen. Nå skal de selv kjøpe seg lunsj og bakeriet til Hege er et naturlig valg.

–Dette er en fantastisk plass som bestandig har mye godt å by på. Hege er alltid i godt humør og man blir glad av å være her, sier Per Johan.

For Anne Guri og Per Johan Rørvik er bakeriet et naturlig samlingspunkt for å møte kjente over en kaffekopp.

Bakeriet er viktig
Eirik H. Iversen, daglig leder i Børgefjell Utvikling, ønsker Røyrvik bakst og konditori lykke til i videre utvikling og profilering av bakeriet.

–Hege er et arbeidsjern som blir satt pris på i Røyrvik. Bakeriet er et viktig samlingspunkt og leverer fantastiske produkter som mange nyter godt av, sier Eirik H. Iversen, daglig leder i omstillingsprogrammet.

Ønsker du å søke omstillingsmidler? Les om mulighetene her. Ta også kontakt med Eirik H. Iversen

Del: