Karl satser på sprosser

Karl Kristoffer Winter sikrer seg mesterbrev og starter sprosseproduksjon med omstillingsmidler.

Han har drevet Winter Byggtjenester AS i Røyrvik siden han var 27 år gammel. Nå, sju år etter, har han tre ansatte. Samtidig er de helt i starten av det som kan bli et nytt kapittel i bedriften – produksjon av sprosser.

–Da anledningen til å kjøpe utstyr til sprosseproduksjon bød seg omtrent samtidig som det var mulig å søke på omstillingsmidler, åpenbarte det seg som en spennende mulighet for oss. Nå satser vi for fullt på sprosser i tillegg til tømrerarbeid som vi vanligvis leverer, forteller Karl.

Karl Kristoffer Winter sikrer seg mesterbrev og starter sprosseproduksjon med omstillingsmidler.
Karl Kristoffer Winter sikrer seg mesterbrev og starter sprosseproduksjon med omstillingsmidler.

Sjelden mulighet
Han er opprinnelig fra Lierne, men bedriften er registrert i Røyrvik. Slik har det alltid vært. Nå har Winter Byggtjenester fått omstillingsmidler til kompetanseheving, utvikling av bedriften og oppstart av sprosseproduksjon – en støtte som ifølge Karl vil hjelpe bedriften veldig.

–For oss er dette en sjelden mulighet vi måtte gripe og som vi er takknemlige for. Jeg er godt i gang med mesterbrev i tømrerfag, og dersom sprosseproduksjonen går som vi håper kan vi etter hvert ansette flere folk. Det er drømmen, sier libyggen.

Karl Kristoffer Winter håper Winter Byggtjenester kan ansette enda flere på sikt.

Vil at flere tilflyttere
Nå for tiden holder han på med en grillhytte ikke langt fra kirka. I midten av den arkitekttegnede bygningen skal han montere en bålpanne som alle kan bruke. Han håper det blir en plass hvor folk møtes. Ved hjelp av omstillingsprosjektet håper han også at enda flere mennesker trekkes til regionen.

–Folk skulle bare visst hvor bra det er her. Naturen er helt fantastisk og vi har alt vi trenger av fritidstilbud. Så er menneskene imøtekommende og blide. Og vi har plass til flere, sier han lurt.

Viser vilje til vekst
Eirik H. Iversen, daglig leder i Børgefjell Utvikling, forteller at Winter Byggtjenester er en solid bedrift med utviklingspotensial.

–Winter Byggtjenester viser vilje og evne til ytterligere vekst og de leverer solide tjenester som regionen trenger, sier han.

Ønsker du å søke omstillingsmidler? Les om mulighetene her. Ta også kontakt med Eirik H. Iversen

Del: