Hun er ny bosettingskoordinator

Flytter du til Namsskogan eller Røyrvik kan du regne med å bli godt ivaretatt av bosettingskoordinator Åse Marie Bugge Langlie.

– Som tilflytter er det viktig å få en god og trygg velkomst. Jeg gjør det jeg kan for at nye innbyggere skal finne seg til rette, og har inntrykk av at folk setter pris på det, sier Langlie.

Flytter du til Namsskogan eller Røyrvik kan du regne med å bli godt ivaretatt av bosettingskoordinator Åse Marie Bugge Langlie.
Bosettingskoordinator Åse Marie Bugge Langlie tar de som flytter til Namsskogan og Røyrvik godt imot.

Bolyst
Hennes hovedoppgave som bosettingskoordinator å jobbe med bolyst og blilyst i Røyrvik og Namsskogan. Hun skal formidle og synliggjøre alle mulighetene som finnes i kommunene, og hjelpe de som flytter hit å lettere finne seg til rette.

Så kommer du flyttende til Namsskogan eller Røyrvik, så går det ikke lang tid før du får en telefon fra henne.

–Jeg inviterer meg selv på en kaffe, tar med meg mappa mi som inneholder stort sett alt man trenger å vite om kommunene, og tropper opp. Så blir vi kjent og jeg danner meg et inntrykk av hva disse nye innbyggerne kan sette pris på i hverdagen, på fritiden og i helgene. Ut ifra det forsøker jeg så godt jeg kan å koble sammen mennesker og aktiviteter på kryss og tvers, slik at relasjoner bygges og utvikles til det beste for alle, forteller Langlie.

Glad i regionen
Selv om hun nå i lys av rollen sin nok kan karakteriseres som slags lokalpatriot, var hun faktisk selv en gang tilflytter. Det er en erfaring hun tar med seg inn i arbeidet som bosettingskoordinator.

– Det er noe med å orientere seg om hvilke tilbud som finnes og hvilke mennesker man trives sammen med. Det er jo helt fantastisk her! Vi har alt vi trenger, og jeg hjelper da med å gjøre navigeringen litt lettere. Det er trygt å ha noen å spørre, forteller hun.

Siden den gang har hun funnet seg godt til rette og blitt virkelig glad i både naturen og menneskene her.

Fellesprosjekt
Bosettingskoordinatorstillingen er en prosjektstillingen i Namsskogan Utvikling (NAMUT), initiert av Namsskogan og Røyrvik kommune. Børgefjell Utvikling er med på å støtte prosjektstillingen. Kommunedirektørene Yngve Holm og Maifrid Alsgård er stolte av samarbeidsprosjektet.

– Vi er stolte av å ha noen som dedikert jobber med bolyst, blilyst og stedsattraktivitet. Å bli møtt av et vennlig smil og av noen som seg deg litt ekstra, tror vi vil oppleves fint for de som flytter hit. Så er bosettingskoordinatorstillingen et viktig fellesprosjekt som kan bane vei for mer samarbeid, mener Holm.

Alsgård er enig.

–Vi har så mye å by på, og vi må bare bli enda flinkere til å vise det. Bosettingskoordinatoren gjør en strålende jobb med å gjøre oss mer attraktive ved å rett og slett vise fram hva vi har.

Del: