Satser på unike naturopplevelser i Indre Namdal

Marius Berntsen tilbyr eksklusive jakt- og fiskeopplevelser i Indre Namdal til turister fra hele Europa. Nå vil han styrke tilbudet i samarbeid med andre aktører i området.

 Å ta imot jakt- og fiskeinteresserte mennesker som har lyst på en skreddersydd naturopplevelse er Berntsens lidenskap, og turfølger fra blant annet Italia og Tyskland har i løpet av de siste par årene funnet veien til de namdalske skoger. Tilbakemeldingene har vært positive, og nå har Berntsen, ved hjelp av omstillingsmidler, undersøkt om denne lidenskapen kan satses på som levebrød.

–Gjestene kommer til meg for å få en unik naturopplevelse hvor de i praksis bare trenger å møte opp. Jeg ordner resten. De vil ha guide og ferdig pakke, og synes det er deilig å slippe å planlegge selv, sier Berntsen.

 

Marius Berntsen i Nordic Adventure er en erfaren mann innen jakt og fiske. Nå satser han på å gjøre levebrød ut av lidenskapen.

Guider turer
Som regel innebærer opplevelsen jakt på elg eller annet vilt, overnatting i hytter og ferdig mat på bordet, enten av Berntsen selv eller av en innleid lokal kokk som tilbereder en helaften med god lokalmat og drikke.

–Jeg kjenner naturen godt i Gjersvika i Røyrvik, og det er her i et privat jaktterreng vi ferdes. Jeg merker at etterspørselen er stor etter guidet jakt på både elg og annet vilt, og de som kommer er som oftest jegere selv. Jobben min blir da å lokke inn elgen eller slippe inn en hund som stiller elgen i los, slik at jegerne ikke trenger å sitte på post i flere dager uten å se elg. Det lykkes vi som regel med, forteller han.

 

Tilsynelatende fornøyde gjester med på elgjakt. Foto: Nordic Adventure

Filmfotograf
I tillegg til guidede turer innen jakt og fiske er også Berntsen filmfotograf. Jaktfilmene selger han på ulike strømmetjenester.

–Jakt på rådyr, elg, hjort, rype, tiur, gaupe, jerv og bjørn er eksempler på videoer jeg har lagd. Jeg filmer også på guida turer og tilbyr gjestene filmen fra deres egen tur. Det setter mange pris på. Det fungerer som et minne for de.

https://player.vimeo.com/video/878077746?h=9633618a6e
Nordic Adventure tilbyr blant annet elgjakt til sine kunder.

Ser muligheter
Med støtte fra omstillingsprogrammet har Berntsen kartlagt potensialet i bedriften sin. Drømmen er å ta imot turister og lage jaktfilmer på heltid. Klarer han det vil bedriften hans Nordic Adventure være med på å realisere vekstpotensial innen reiselivet i regionen og styrke tilbudet innen overnatting, mat og opplevelser i regionen.

–Dette er et økende marked som etterspør skreddersydde, eksklusive opplevelser. Jeg skal jobbe mer med markedsføring av bedriften min for å bli enda mer synlig for mulige gjester og samarbeidspartnere. Det finnes et kundegrunnlag her som jeg skal prøve å nå, sier han.

Daglig leder i Børgefjell utvikling, Eirik H. Iversen, roser Berntsen for å gjennom prosjektet ha brukt tida godt på å utforske utviklingspotensialet i bedriften sin.

–Regionen har mye å tilby innen naturbaserte opplevelser og vi trenger folk som utvikler dette potensialet. Prosjektet bidrar til et styrket tilbud innen overnatting, mat og opplevelser i omstillingsregionen, basert på naturgitte forutsetninger i Namsskogan og Røyrvik.

Berntsen er dyktig til å se muligheter for utvikling av bedriften og samarbeid med øvrig lokalt næringsliv i å skape helhetlige opplevelser for kunder. Han ser at man blir sterkere ved å samarbeide. Det heier vi på, sier Iversen.

 

 

Nordic Adventure tilbyr turer hele året – også isfisketurer i isfisketelt. Foto: Nordic Adventure

Del: